FRA-fortsättningen

Debatten om FRA verkar aldrig ta slut. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till det, samtidigt som det är trött samt att ständigt läsa samma liberala skribenter säga samma saker så ger det kanske någon sorts effekt. Bäst just nu är Dagens Konflikts nya skribent Salka Sandén som skriver om det här. Kontrollen av oss är knappast något nytt och i arbetslivet är kontrollen i många fall total. Men läs mer texten av Sandén angående det.

Annat läsvärt på temat kontroll tycker jag är Deleuzes Postskriptum om kontrollsamhällena och såklart Övervakning och straff. Bra slutet-på-sommarläsning för dem som inte är tvingade tillbaka till jobbet.

____________________________________________________________________________________
Konflikt: Guldfiske skriver om Röda fästen – kvarteret som upprorsbas för det beväpnade partiet, Vida Latina skriver om efterdyningarna efter fritagningen av Ingrid Betancourt och Müller om FRA också.

Annonser

3 kommentarer

  1. […] Bloggat: Samhällsfeber, Red Metal, Redundans, Falkvinge, Johan Frick, Petter, Borgarmedia: Dagen, HD, DN, IDG, GP, Läs även andra […]

  2. FRA-lagen är nog bra om man vill komma åt brottslingar. Men jag tror tyvärr att det är en ursäkt för att få tillåtelse att kontrollera vanliga medborgare. Sverige börjar alltmer likna en diktatur än en demokrati. Man sparkar på sjuka och arbetslösa. Man hittar på fler och fler dumma lagar och restriktioner ämnat att göra livet så surt som möjligt för den enskilde. Rökförbudet på krogar är ett exempel på en jävligt dum lag. Vill man gå ut och ta en öl vill man gärna ha en cigarett också.

    Samtidigt är det typiskt Sverige att göra det så krångligt som möjligt för medborgaren.

  3. […] Bloggat: Opassande, Intensifier, FarmorGun, Red Metal, Dagens Konflikt, Läs även andra bloggares åsikter om FRA, Buggning, Kontroll, FRA-lagen, […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s