Militant antifascism och en utmaning om det vanligaste missförståndet…

OK, här kommer en bloggutmaning till de andra konfliktarna samt även till Bergspredikan och Slutstadium. Alltså, red ut de vanligaste missförstånden kring teori och praktik för utomparlamentarisk vänster, radikalfeminism eller vad det nu kan gälla.

Jag tänkte ta upp det där med att våldsvänster är samma sak som fascister. Ofta hör man att antifascister är lika goda kålsupare som fascister, med hänvisning till att antifascisterna kanske blockerar en demonstration, försöker stoppa den eller kanske pimpar en ride. Missförståndet grundar sig i en dålig eller helt frånvarande maktanalys.

Fascismen är inte en metod på samma sätt som socialism eller kommunism inte är en metod. Att använda våld är inte fascistiskt i sig och att begränsa någons utrymme är inte heller fascism. Fascismen är en ideologi som bygger på en mängd komponenter. Om man tittar på ne.se så står det till exempel:

en antidemokratisk politisk lära som betonar ledarprincipen och särskilt bekämpar arbetarrörelsen

Den starkes rätt är en annan princip som är typisk för fascismen och som inte finns bland vänsterideologierna men däremot som Harald Ofstad så skriver om i Vårt förakt för svaghet.
fasc1.jpg

Att sakna maktperspektiv, alltså att se hur och vem som drabbas och vem som tjänar på något, är ganska vanligt i dag. När fascister på stan för spö är det knappast ett samhällsproblem. Det är däremot diskriminering av blattar på alla olika plan. Oavsett om det är att inte få gå in på krogen, inte få något jobb, hela tiden bli misstänkt som våldtäktsman/terrorist eller hela tiden bli ett offer. Det är en del av ett system som bygger på dominans. När det handlar om att ge sig på individer eller sammankomster av grupper som jobbar för att försämra våra livsvillkor (genom att sätta folk före klass, män före kvinnor etc) är det helt enkelt ett försvar. Men vänta nu, det är ju precis samma argument som de säger. Ja precis, men man kan inte bara kolla på ett argument utan man måste se de bakomliggande orsakerna och konsekvenserna av deras politiska handlingar och våra politiska handlingar. Det är därför de flesta är för att de Allierade krigade mot Axelmakterna och mot vad Axelmakterna gjorde under andra världskriget. Själva handlingarna att med våld stoppa något är inte fascistiskt i sig, vare sig i krigs- eller fredstid.

Hitler själv lär ha sagt att det enda sättet de hade kunnat stoppas vore om de stoppats på gatorna under 20 och 30talet. Det tyska Antifa (från Antifaschismus) bestod av socialdemokrater och kommunister som bekämpade nazisterna på gatan, precis som antifascistiska och antirasistiska grupper gör idag. Att vi idag lever i en demokrati kan vi vara glada över, och militant kamp är ett viktigt redskap för att behålla den liberala demokratin (som trots dess brister är bättre än fascistisk diktatur).

Visst kan det vara problematiskt med våldsanvändning, och visst är fascism och rasism inte problem som vi löser genom att bekämpa fascister eller rasister. Det är kapitalismen som är problemet och roten till fascism, men symptomen som innebär ökad rädsla och oro bör vi bekämpa så effektivt det går.
________________________________________________________________________________

På konflikt går livet vidare: Antigon fortsätter spruta ur sig bra inlägg, Akuhujan parafraserar Knutna Nävar, Mllstrm klottrar, Syrran bashar anti-abortretorik och Nika skriver om Peru (fast där är hon inte nu). Redundans skriver om Marx och Jordräntan om kontrafaktiska romaner.

Intressant?

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

41 kommentarer

 1. ”När fascister på stan för spö är det knappast ett samhällsproblem”

  Jo det är ett samhällsproblem eftersom de får stryk för sina åsikter. Detta är inte acceptabelt i en demokrati och är ett första steg mot auktoritärt styre.

  ”När det handlar om att ge sig på individer eller sammankomster av grupper som jobbar för att försämra våra livsvillkor (genom att sätta folk före klass, män före kvinnor etc) är det helt enkelt ett försvar.”

  Detta är inte sant. Det finns inget som helt behov för enskilda personer att angripa andra personer för deras politiska åsikter i en demokrati. enda fallet då detta hade varit nödvändigt hade varit om man angrep den styrande minoriteten i en diktatur.

  AFA är lika goda kålsupare som fascisterna, helt enkelt för att de inte accepterar det demokratiska systemet med alla personers rätt att fritt uttrycka politiska åsikter.
  Det kvittar om du påstår att AFA’s politiska utopi är ”bättre” än de personer AFA bekämpar. du bestämmer inte vad som är rätt eller fel och därför kan du inte bestämma i vilka fall som ändamålen helgar medlen.

 2. ”Det finns inget som helt behov för enskilda personer att angripa andra personer för deras politiska åsikter i en demokrati.”

  Du och jag lever i olika världar. Idag pågår ett angrepp på minoriteter i samhället, ett lågintensivt våld som ibland blommar ut i misshandel och trakasserier riktat mot grupepr som inte har tillgång till samma makt som fåtalet.

  I övrigt kommer du inte med något som helst nytt och läs gärna igenom inlägget igen. Samhälelt bygger inte på tanken om att de finaste idéerna vinner.

 3. Christoffer : Det du skriver är ju inte särskilt relevant då åsikter inte existerar i ett vakum. Om fascismen bara var en åsikt i vårt samhälle, som endast fanns i människors små huvuden och aldrig agerades, så kanske det du skriver skulle vara av relevans.

  Men nu är inte fascism en åsikt. Det är något reellt som människor drabbas av på materiell nivå. Det är också detta materiella hot som vissa människor väljer att värna sig mot med hjälp av våld.

  De människor som organiserade antifascister väljer att rikta sin verksamhet mot är inte människor som bara går runt och har lite ”åsikter”. Det är människor som organiserar sig för att aktivt arbeta för en fascistisk materiell rörelse.

 4. […] Konflikt: Akuhujan, Red Metal, […]

 5. Jag antar utmaningen. Av flera skäl är jag dock förbjuden att blogga närmsta dygnet, men nästa inlägg skall ta itu med utmaningen. Oerhört knivskarpt skrivet i övrigt Red Metal, du åker upp på länklistan (om jag inte redan länkat dig). Tja!

 6. […] 7th, 2007 by Vida Latina Red Metal har utmanat övriga konfliktbloggare på att reda ut de vanligaste ideologiska missförstånden. Well, här i […]

 7. […] tycker att studentrabbat på SL-kortet är en bra grej men inte tillräckligt, Vida Latina och Red Metal reder ut begreppen och Syrran berättar hur man blir en lyckat […]

 8. […] konflikt; akuhujan, metal , syrran och Vida. Läs även; Omsorgaren, Planekonomen och Slutstadium. Andra bloggar om: […]

 9. @ seeyouinhell
  ”Du och jag lever i olika världar. Idag pågår ett angrepp på minoriteter i samhället, ett lågintensivt våld som ibland blommar ut i misshandel och trakasserier riktat mot grupper som inte har tillgång till samma makt som fåtalet.”

  Och lösningen på detta är att springa ut på lördagskvällen och spöa upp alla som ser ut att vara ”nassar” eller komma med ”gudfadern” hot mot dommare som gör sitt jobb och lyder sveriges lagar. ? Jag tror knappast det. Det enda AFA lyckas med (utanför deras interna lilla supporterklubb) är att få folk att ogilla de idealr de påstår följa.

  Lösningen på vad du kallar ”angrepp på minioriteter” är inte våld. det är ett bättre samhälle där alla respekteras för vem de är och inte slängs i fack baserat på utseende eller accent. Och ett bättre samhälle skapas sakta genom miljoner små beslut och diskutioner, i Fikarum, i kommunala nämnder, vid köksbord,i skolan osv. Inte med tillhyggen på gator och torg.

  AFA’s aktioner kostar pengar för alla delar av samhället. det minskar allas handlingsutrymme och saktar ner färden mot ett bättre samhälle. Desutom så legitimerar alla AFA’are och des supportrar våld som sätt att förändra samhället. vilket är oförenligt med demokrati.

  så kort sakt till dig. du kommer inte med ngt nytt i ditt inlägg, det är samma gamla glorifierade snack där ”din” sida kan göra vad de vill för de är på ”den rätta sidan” och därför inte kan göra fel. MAn skulle kunna höra ungefär samma snack från en nasse om man bara bytte ut visa ord.

  du är en del av problemet inte en del av lösningen.

  @ redundans
  AFA’s aktioner skadar alla medborgare indirekt och ett antal direkt.
  De hoppar gärna på folk baserat på utseende utan att på ngt sätt verifiera om denna person är en så kallad fascist, så ditt påstående om att de bara riktar sig mot ”människor som organiserar sig för att aktivt arbeta för en fascistisk materiell rörelse.”
  är direkt felaktig. Dessutom så riktar AFA sina aktioner direkt om samhällets system, polisen, domstolarna mm. Det gör dem till en direkt samhällsfara.

  Slutligen (och mest viktigt) Så är det inte AFA’s jobb att överfalla fascister. För även fascister har rätt att uttrycka sina åsikter. Du behöver inte gilla dem men du får fantamig stå ut med att de uttrycks, det är en del av demokrati och mänskliga rättigheter. (Om du inte accepterar det så har du just get mig carte blance att spärra in dig och AFA för era åsikter)
  Om en (eller flera) fascister begår brott så är det polisens jobb att ta hand om dem. inte AFA’s.

 10. christoffer : Och du verkar fortfarande inte alls förstå vad diskussionens utgångspunkter är. Vilket gör att du missar målet gång på gång.

  Först och främst utgår du ifrån rykten om att AFA som nätverk organiserar sig utifrån att ge sig på människor lite hru som helst pga. deras utseende. Detta är helt obefogat och eftersom det bygger på rykten och påhitt är det helt omöjligt att argumentera emot.

  För det andra så menar AFA och även Red Metal (vågar jag påstå) att institutioner som t.ex. migrationsverket och polisen är en del i en fascistisk samhällsordning. Och därför legetima mål i en antifascistisk kamp. Att säga att ”samhället” skadas utav aktioner riktade mot dessa institutioner är att samtidigt definiera vilka som utgör ”samhället”. Papperslösa, politiska fångar, politiska aktivister, jag och mina vänner blir inte lidande av att migrationsverkets arbete försvåras. Tvärt om!

  Och ditt sista stycke är det mest tragikkomiska, då det visar att du inte läst det som jag och Red Metal skrivit ovan. AFA riktar sin organiserade aktivietet mot element som praktiserar fascism. Inte folk som går runt och småtycker lite fascistiska tankar. Att hävda att AFA ger sig på människor pga. sina åsikter är därför helt taget ur luften.

 11. Jag har PERSONLIG erfarenhet av att AFA’are hoppar på personer på helger utifrån deras utseende. Det är inga rykten. så du kan inte avfärda det påståendet utan att påstå att jag peronligen ljuger.

  ”För det andra så menar AFA och även Red Metal (vågar jag påstå) att institutioner som t.ex. migrationsverket och polisen är en del i en fascistisk samhällsordning. Och därför legetima mål i en antifascistisk kamp.”

  Här bevisar du bara min poäng. du med flera har en åsikt och ni är så fanatiska att ni inte kan aceptera att den demokrati vi lever i inte delar den åsikten. därför anser ni er ha rätt att använda våld för att få igenom era åsikter. Detta är exakt samma beteende som tex nassarna. så mit slutliga svar är: ”a pox upon both yoiur houses”

  du har tydligt visat att du och andra som dig inte har förstått vad demokrati, och manskliga rättigheter är.

 12. Du är inget annat än en sketen fascist om du står på verkets sida. De skickar tillbaks folk till orosländer, ofta mot en säker död, utan egentlig grund. Och påstår de sig ha anledning att förvägra en hungrande familj asyl, har de skapat dom tillsammans med övriga stadsapparaten, t.ex Säpo.

  Läs på, vakna upp ur din kuvös. Du är rentav pinsam Christoffer.

  Vem har sagt att våld inte är demokratiskt? Du verkar inte ha ett dugg koll på demokratibegreppet.

 13. Eller våldsbegreppet.

  Christoffer, du får i så fall svara på om de allierade under 2VK var lika goda kålsupare som nazisterna eftersom de sköt ihjäl folk och bombade städer.

 14. Christoffer måste förstå att våld redan är legitimerat i dagens samhälle. Alla demokratier försvarar sina territorier med våld.

 15. @ seyouinhell.

  Det exemplet är inte relevant.
  krig är konflikter mellan samhällen, vi pratar om konflikter inom samhällen. innom sakhällen finns mekanismer för att lösa konflikter utan våld.

  @slutstadion.
  Tack för att du bevisar min tes. Alla som inte har rätt åsikt (din åsikt) är faschister. och ska bekämpas.

  sorry men jag vaknade upp för länge sedan och insåg att folk som du är ett värre hot mot världen än något annat.

  Det är folk som du som hjälper folk som idi-amin, mugabe ,pinochet med flera till makten. och orsakar enorma mängder skada.

 16. Jag tycker också att det är skillnad på att använda våld mot aktiva nynazister och mot oskyldiga människor enbart för att de har en hudfärg angriparen inte gillar eller håller någon av samma kön i handen på stan.

  Men varför ska du redundans prompt hålla fast vid den felaktiga åsikten att AFA ALDRIG tagit fel på personer, spöat någon enbart p.g.a av att han /hon SÅG UT som en nazist eller gett sig på en oskyldig anhörig till en aktiv nynazist. Nazistens syskon kan väl för f-n inte rå för att de växte upp under samma tak och med samma föräldrar. Ändå finns det människor som trots att de inte var nazister överhuvudtaget, utan tvärtom antirasister råkat illa ut enbart för att de synts i sällskap med fel personer. Så otroligt enfaldigt att ta för givet att en person måste sympatisera med åsikterna enbart för att han går bredvid nazisten på stan. Det kan helt enkelt vara hans vänsterpartist till brorsa och deras ärende att köpa en julklapp till föräldrarna tillsammans. Guilt by association är annars en typisk nazistpryl, jag vet aktiva människor som blivit filmade av nazister när de spelat minigolf eller varit och badat med sina barn.

  Du blir bara patetisk när du argumenterar mot att AFA aldrig någonsin gjort n¨ågot oförsvarbart.
  ska någon behöva maila dig namn,ort och datum för att du ska bli överbevisad om att AFA HAR använt våld mot ickenazister och oskyldiga anhöriga?

 17. Lisa : Nu är det ju så att jag aldrig hävdat något sådant. Endast att det är argumentatoriskt efterblivet att kräva att den man diskuterar med skall argumentera mot motståndarens egeninformation.

  Blogginlägget ovan utgår ifrån AFA:s ambitioner som orginasatoriskt nätverk. Då är det också detta jag diskuterar. Där i ingår inte att ge sig på folk som ser ut som bortkomna snorungar med för korta byxor och fula frisyrer. Om det nu är så att AFA missköter sig och går ifrån sina ambitioner så kan ju detta självklart diskuters. Men det är inte ett argument mot fysiska konfrontationer riktade mot organiserad fascism.

  Så, antingen diskuterar man militant antifascism eller AFA:s eventuella misslyckanden. Jag diskuterar samma ämne som denna blogg valt, vilket är det förstnämnda. Du må tycka att jag är patetisk. Men då blir min ända invändning att det är nog pinsamt att inte kunna skilja på olika sakfrågor i sin argumentation.

 18. […] använder våld Jag blev utmanad av Red Metal för att redogöra för vanliga missförstånd om den utomparlamentariska vänsterrörelsen. Jag […]

 19. Bra skrivet!
  Har även jag erfarenhet över den officiella myten om kopplingen mellan våld och fascism. Den är pubertal, men väl värt att motsägas.

  Har skrivit lite om den påstådda liknelsen mellan nazismen/fascismen och kommunismen (http://ejnermark.blogspot.com/2007/04/nazism-och-fascism.html) där retoriken tas som en argumentation. Denna liknelse var något som lärdes ut på historieföreläsning när jag läste historia på universitetet.

 20. Ja, blogginlägget handlade om något annat från början.
  Jag är varken analfabet eller förståndshandikappad, så tänk att det uppfattade jag också.
  Men när du upprepade gånger påstår i kommentar-tråden att det är aktiva nynazister och inga andra AFA spöar upp kan du väl knappast bli arg för att jag påpekar att så är det tyvärr inte alltid. Hela ditt försvar av AFA verkarr ju bygga på att det enbart är människor som på allvar hotar demokratin, företrädelsevis aktiva nynazister som får stryk av dem.
  Vi verkar ju åtminstone vara överrens om att fula (i vems ögon förresten) kläder eller frisyrer inte är någon ursäkt för mishandel. Alltid något.

 21. Lisa : Det jag skriver är att jag inte kan bemöta argument som bygger på tomma påstående, rykten eller rena påhitt. Jag diskuterar militant antifascism som sådan och i den form som t.ex. AFA säger sig arbeta inom.

  Jag har alltså inte hävdat att AFA aldrig gått utanför denna form, men förklarat att det är formen jag diskuterar och inte eventuella övertramp.

  Men utifrån ditt inlägg ovan så låter det tyvärr som att du dras med ett handikapp när det kommer till antingen läsförståelse eller förstånd. För jag försvarar varken AFA eller grundar detta eventuella försvar i någon vurm för demokrati. Jag skriver att i en militant antifascistisk kamp så måste man förstå att institutioner som idag ser som viktiga delar av vår existerande demokrati kan vara legetima mål. Detta oavsett vad man tycker om militant antifascism.

 22. […] Konflikt har vi blivit utmanade av Red Metal och jag är i färd med att skriva ett känsligt svar, kommer inom kort. Annars är det: Syrran om […]

 23. […] augusti 2007 Jag blev visst utmanad av Red metal att skriva något om militant antifascism, och kom genast att tänka på min käre markis de Sade. […]

 24. Bra skrivet! Folk glömmer att våld aldrig har varit något främmande, varken för liberalismen, socialismen eller fascismen! De tänker bara på de sidor av vår ”demokratiska ordning” som är officiella. Parlamentarisk demokrati är inte bara parlament, det är en ekonomisk sfär fylld av motsättningar, konflikter, hot och ibland direkt våld. Det är ett socialt liv som bär bördan i form av droger, våld, kriminalitet o.s.v. Och myndigheter som överallt svarar med våld och kontroll eftersom dom knappast kan åtgärda orsakerna och såga av den gren dom själva sitter på. Imperialistiska krig och motståndet mot sociala revolutioner världen över är andra exempel. Allt detta är liberalism också. Vi får inte vara rädda för våldet, våld är avskyvärt men nödvändigt, något dom flesta håller med om!
  Jag ska banne mej skriva nåt om detta jag med!

 25. You should hate your own race…

  absurd thought –
  God of the Universe says
  Western culture must die

  when the world is enslaved
  then the world will be at peace

  absurd thought –
  God of the Universe likes
  racist liberals

  exploit race relations
  feed problems make a living
  .

 26. […] med jämna mellanrum, det får en att känna sig lite bättre tillmods i allt en tar sig för. Redmetal gav mig en utmaning att bita i. Nämligen att reda ut missförstånd i teori/praktik för oss i den […]

 27. […] 16th, 2007 by syrran Red Metal har uppmanat konfliktkollektivet att reda ut vanliga myter om vänstern. Medan kollegorna har tagit […]

 28. @ Christoffer:

  Du skrev:
  Det exemplet är inte relevant.
  krig är konflikter mellan samhällen, vi pratar om konflikter inom samhällen. innom sakhällen finns mekanismer för att lösa konflikter utan våld.

  Du får det att låta som om nationalstater är självständiga samhällsstrukturer med stora järnmurar vid kanterna. Vaddå ”mellan” och ”inom” samhällen? Är samhället i Danmark inte samma som det i Sverige? Om inte det, hur står det egentligen till i Öresundsregionen? Blanda inte ihop staten och samhället, det är inte alls samma sak.

 29. Hejsan,

  En av Dina uttryckta meningar: ”Fascism = en antidemokratisk politisk lära som betonar ledarprincipen och särskilt bekämpar arbetarrörelsen” – slut citat.

  Demokrati är i mitt kära fosterland detsamma som en majoritetens DIKTATUR över den hart nära lika stora minoriteten, tyvärr…

  Sedan årtionden tillbaka kan jag tycka att den sortens MaktElit – som kommer ut av det – agerar i sitt Maktutövande helt enligt – ”en antidemokratisk politisk lära som betonar ledarprincipen och särskilt bekämpar arbetarrörelsen”.

  Den som redan har mycket skall kunna själa mer – och den som har lite skall bli bestulen även på det lilla han eller hon har. Det finns idag styrkt med all önskvärd mängd av statistik om den saken.

  Detta är sett i mitt mer än 66-åriga perspektiv. Tyvärr – måste jag säga till Er som är yngre – så finns det ännu inget synligt tecken vid horisonten som pekar på att den här trenden kommer att brytas inom överskådlig framtid, kanske… 🙂

  Ha det…
  vännen Josef

 30. […] Framför allt tror jag det är viktigt att göra skillnad på våld och våld. […]

 31. Tjafsar ni inte om detaljer nu? Det är väl irrelevant om AFA spöat fel folk nån gång? Den självklara grundinställningen är ju att alla liberalerna här tycker AFA är odemokratiskt som bryter mot lagen och inte försöker lösa sina problem via parlamentaristiska metoder, medan socialisterna inte anser att en demokrati som inte omfattar ekonomin kan vara sann demokrati och att de som slår underifrån använder de medel de kan.

 32. En sak som jag anser vara relevant i frågan och som inte tagits upp till diskussion är de likheter som faktiskt finns idag inom delar av antifa grupper (speciallet de gatuaktiva, dvs de som behandlas här) och fascistiska ideal.

  De likheter som faktiskt finns är bl.a sådant som Harald talar om i ”Vårt förakt för svaghet”, dvs en väldig macho-kultur, styrka, förakt för feghet men även sexism och homofobi.

  Det har gjorts mer eller mindre seriösa försök att hantera det i omgångar men tyvärr verkar macho-kulturen ha lite för lätt att ta sig tillbaka och bli det rådande idealet.

  (Reservationer:
  – Vill påpea att jag bara har erfarenheter from Stockholm och har även en bild av att läget här är lite värre än i andra delar av Sverige. Vad gäller övriga världen har jag ingen aning
  – Jag talar här inte om principiella värderingar utan om daglig praktik, att det även kan finnas en del ideologiska likheter är en fråga som kräver mer eftertanke än så här)

 33. Hejsan,

  Din uttryckta mening: ”Det är kapitalismen som är problemet och roten till fascism, men symptomen som innebär ökad rädsla och oro bör vi bekämpa så effektivt det går.” – slut citat.

  Mitt i prick skulle jag vilja säga ! Kolla i inledningen på http://boberg.nl under rubriken ”OM PENGAR” – så finner Du kanske en del utgångspunkter för Ditt självständiga tänkande om vad pengar + Dogmer/Ismer i sin interaktion åstadkommer i världen.

  Ha det… 🙂
  vännen Josef

 34. […] Redmetal skriver bra om militant antifascism […]

 35. För varje korkad liberal som fördömer antinazister så blir jag bara mer stödjande för AFA (vars ideologi och aktivism jag annars ofta är kritisk till)!

 36. Våld föder våld.. Slå på en person så ställer sig 10 bakom slår på en till så har du 20 bakom dem, gatuvåld är en stor orsak varför exempelvis SD har 3% av sverige röster.
  Detta är dock lite out of topic, tycker dock det bör tas upp.

 37. […] folket och konflikten, Redundans – Liberal fanatism och modernistisk fundementalism, Red Metal – Militant antifascism och en utmaning om det vanligaste missförståndet, Slutstadium – Disciplinära åtgärder, right?, Petter Partikulärt – Här hotas demokratin Andra […]

 38. Här var tidigare en liten diskussion mellan mig och nån som kallade sig Kalle Larsson. Och jag inser att jag inte skulle givit honom utrymme från början då hans argument började med jag är inte liberal eller rasist och slutade med att prata om det sexistiska i arabkulturerna och att ifrågasätta strukturellt tänkande. Vi kommer inget vart då ”kalle”. JAg är inte intresserad av den typen av diskussion.

 39. Jag tycker att det är tråkigt att du valde att plocka bort mina kommentarer. Jag är fortfarande genuint intresserad av att läsa ett intelligent och trovärdigt svar på de frågorna från någon som är organiserad i den radikala vänstern, där jag själv fått min politiska skolning. Jag får tydligen vända mig till någon annan.
  Poängen jag hoppades få fram, eller ännu hellre falsifiera, är att många inom den antifascistiska vänstern tillämpar en rasistisk dubbelstandard. Det är godkänt att prata om sexism i den svenska kulturen, men inte om sexism i vad du kallar ”arabkulturer”. Tyvärr är ditt agerande att plocka bort mina kommentarer ytterligare ett exempel på den här dubbelmoralen inom vänstern. Är du rädd för något?

 40. Nej jag är inte rädd, men jag är trött på att inte komma någon vart när jag diskuterar och jag har träffat massor av folk som använder dina argument och aldrig kommit någonvart, tro inte att du är först eller ensam om att ha dina åsikter.

  Vad jag försökte säga var inte att inga arabiska är våldsamma eller att alla svenska är det. Men just att de är män är den viktigaste parametern, inte att de kommer från olika länder.

  Jag förstår att du tycker det är tråkigt att jag tog bort inläggen, och räkna med att det kommer hända igen. Ha ett fint liv.

 41. HÖR NU – VÅLD ÄR EN DEL AV FASCISM!
  I staten är det ENDAST POLISEN som är bemyndigade att använda våld. Enda undantag är självförsvar vid fysiska angrepp.

  Att lyfta sig över lagen är en påtaglig form av elitism som inte står i samklang med demokratin. Denna självpåtagna makt är fascistisk (och olika varianter av den). Odiskutabelt!

  Dessutom är våld riktat mot andra en nadlåtande attityd mot den andra människan. Som demokrat älskar man människan /personen men hatar den fascistiska åsikten. Den som angriper andra med våld är därför ICKEDEMOKRAT!

  Sammantaget kan man hävda att alla personer (oavsett påstådd ideologi) som förflyttar fokus bort från 1) rättstänkande och bort från 2) sund politisk debatt i samtliga aspekter är OLIKA FASCISTER och absolut inte demokrater.

  Jag älskar er allihop, även om en del av er har djävligt korkade åsikter!

  Fascismens ansikten: Sedan länge förekommer övergrepp lokalt i Sverige. Ex. många hemlösa har inte alls misskött sig och straffat ut sig ur sina lägenheter. Nej, i många fall handlar det om den Svenska extrema pennalismen. Läs mer t.ex här:
  http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?p=296435#poststop

  M.v.h
  Morgan Ohlson (morgan.o@passagen.se)
  # Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
  # Hemlös sedan 2008-07-01


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s